משברים עלולים לעצור את קצב החיים הרגיל והנורמלי ולכן חשוב מאד לתת להם מקום ולהתמודד בצורה מושכלת עם עצם התרחשותם ועם ההשלכות שהם גרמו. כל משבר צריך לקבל את ההתייחסות המתאימה לו ולכן טיפול במשבר צריך להתבצע לאחר קבלת ייעוץ מאנשי מקצוע בתחום של בריאות הנפש. כל משבר צריך להיבחן לעומק, להבין מה גרם לו ואיך הוא נוצר, מה ההשלכות שלו ואיך הוא משפיע על שגרת החיים היומיומית. בעצם ההתמודדות יש אמירה חשובה, אחראית ובוגרת שקשורה לבחירה להתמודד ולא להזניח או להתעלם ממקרה שקרה וממשיך להשפיע ולגרום למשבר של ממש.
איך מתבצע טיפול במשבר?
יש משברים קלים או משמעותיים, כאלה שישאירו חותם להמשך החיים וכאלה שלא יהיה צורך בטיפול של ממש כדי להתגבר עליהם. טיפול במשבר חייב להיות מותאם אישית גם למטופל עצמו וגם לסוג המשבר שהוא חווה. יש אירועים שייחשבו כמשברים עבור אנשים מסוימים אך לא ייחשבו ככאלה עבור אחרים. גירושין, מוות במשפחה, מעבר דירה – כל אלה יכולים להיחוות כמשברים ויש גם נושאים קריטיים יותר שגורמים למשבר נפשי שקשה יותר להתמודד איתו ולהמשיך אחריו את השגרה היומיומית הרגילה. חשוב מאד שלא להמתין, שכן מי שחווה משבר עלול לחוש יותר ויותר במצב של דיכאון או שבר ומכאן החשיבות של התייחסות וטיפול כמה שיותר מהר.
להתגבר על המשבר ולהרגיש טוב יותר
מעבר להתמודדות האישית עם המשבר יש את העניין הזה של הבנה שיש כוחות פנימיים שבעזרתם אפשר לעשות את המאמץ הזה ולהמשיך הלאה. אין זה מובן מאליו, בעיקר כאשר ממילא התחושה הכללית ירודה בשל המשבר שחווים. טיפול במשבר יהיה חיוני להמשך החיים וכדי למנוע מצב שבו מרגישים שההתמודדות עם המשבר קשה או מאתגרת מדי. מי שמצליח להתמודד עם משבר וממשיך הלאה לומד על עצמו לא מעט ויודע שהוא מסוגל להתמודד עם הרבה מאד דברים.
צריכים עזרה בהתמודדות עם משבר? פנו לפסיכולוגית הקלינית רות שפנדאו, בעלת ניסיון של מעל 20 שנה בתחום ותשמעו ממנה על הדרכים שלכם להתמודד בהצלחה.