כאשר מדברים על המושג פירות יער מתכוונים לקבוצה לא קטנה של פירות שבעבר לא היו נחשבים למוכרים או פופולריים בישראל וכיום הם אהובים במיוחד. קבוצה זו כוללת את הפטל האדום והשחור והאוכמניות מכל הצבעים והמשותף לכולם הוא שהם פירות שיש להם גם פרחים ושהצבעים שלהם מרהיבים, כהים ועמוקים. פירות אלה נפוצים בעיקר במנות אחרונות, מוסים וקינוחים והם מצוינים כסורבה או כטעם של גלידה. בישראל כיום אפשר להשיג אותם במצבם הטרי והטבעי או כשהם קפואים, כל סוג פרי בנפרד או בתערובת. מי שיש לו אוכמניות או פטל בהקפאה יכול לעשות בו שימוש לאורך הרבה מאד זמן.
איך אוכלים פירות יער?
כאמור, מדובר בפירות מאד מגוונים שגם דרך האכילה שלהם מגוונת. חשוב לדעת שיש להם ערכים תזונתיים טובים וחיוביים שדרושים לגוף לשם התפתחות ותפקוד תקינים ולכן הדרך הטובה ביותר לצרוך אותם היא כנשנוש טרי ומזין. חשוב לשטוף אותם היטב ולאחר קירור הם מרעננים במיוחד. פירות יער מתאימים מאד לשייקים ביחד עם פירות נוספים וגם לעוגות או קינוחים קרים אחרים. יש מי שאוהב לעטר את מנת הגלידה שלו עם פטל או אוכמניות וכך להוסיף טוויסט חמצמץ ומרענן לגלידה, ללא קשר לטעמים שלה. מכיוון שהפירות קטנים חשוב להקפיד לשים לב כאשר נותנים אותם לילדים קטנים ולכן מעיכה למחית יכולה להיות מתאימה מאד.
החשיבות של שילוב מגוון פירות בתפריט הקבוע
מכיוון שקל כיום להשיג פירות יער בכל נקודת מכירה הרי שאפשר בקלות ובנוחות להצטייד ולדאוג שתמיד יהיו מהפירות האלה בבית. מומלץ שכל בני המשפחה לכל הפחות יתאמו מהפירות וכך ירחיבו את המגוון שהם אוכלים ונהנים ממנו. כאשר זה מצטרף לתרומה לבריאות ולהפיכת התפריט השבועי לבריא יותר הרי שכל בני המשפחה מרוויחים מכך וכל שנותר זה לדאוג לקנות או להזמין את הפירות שכך שתמיד הם יהיו בבית בהישג יד.
פירות יער מגוונים, טריים וקפואים אפשר להשיג באתר האינטרנט Berry Fairy, עם מבחר גדול, איכות מצוינת ומחירים כדאיים.