אם אתם מחפשים את הדרך להתנתק מהחדשות הלא ממש משמחות, תיירות חקלאית המשלבת בין אזור פתוח וכפרי לבין קולינריה מלאת טעמים היא דרך נהדרת לכך. נכון, הגליל העליון כרגע אינו המקום ליהנות בו מתיירות חקלאית כפי שהיינו רגילים בעבר, אך למזלנו ישנם אזורים אחרים, שאפילו קרובים יותר לאזור המרכז שהם מלאים בשדות, מרחבים וטעמים נהדרים. אזור מטה יהודה למשל ידוע בנופים המקסימים שלו ובטעמים הנהדרים אותם ניתן להרגיש למשל באמצעות טעימות יין וגבינות מהם תוכלו ליהנות בעיזה פזיזה- משק צבן במושב טל שחר.
טעימות יין וגבינות: שילוב מנצח ובילוי לכל המשפחה
אם בעבר טעימות יין וגבינות נחשבו לבילוי שמתאים רק לאניני טעם ולאנשים במעמד מסוים, היום כמובן דברים אינם כך. טעימות יין וגבינות נעשות בצורה מהנה וכיפית וכוללות לא רק את הטעימות. בעיזה פזיזה תוכלו לשלב בין מספר פעילויות, החל מסיור בדיר לפגישה אישית עם העיזים שהן הכוכבות הראשיות של המקום, דרך סדנת הכנת גבינות ועד טעימת יין וגבינות, כאשר היינות מיוצרים ביקבים הרבים שישנם באזור. כיוון שהטעימות הן רק חלק מהעניין, ניתן להפוך אותן לבילוי לכל המשפחה בו כל אחד ימצא את הפעילות אליה הוא מתחבר במיוחד,.
לטעום, ללמוד ולהכיר ביום חווייתי ומהנה
טעימות יין וגבינות כוללות הרבה יותר מהטעימות נטו. לצד טעימות של יינות שונים וגבינות שונות תקבלו הסברים מעניינים על סוגי היינות, גידול הענבים, כיצד הסביבה משפיעה על טעם הענבים וטעם היין. הטרואר המקומי באזור מטה יהודה נחשב מצוין לגידול סוגים שונים של ענבים. לא סתם אזור הזה מוכר בתור הטוסקנה שלנו. כך, לצד הטעימות גם תלמדו, תכירו ותבינו את הקשר בין הטעם שאתם מרגישים בכוס לבין כל מה שהענבים עוברים עד שהם נכנסים לבקבוק. כך גם לגבי הגבינות. תשמעו על גידול העיזים שנעשה בשמחה ותוך מתן כבוד אמיתי, מה ההבדלים בין הגבינות באופן ההכנה או בתיבול ותחזרו הביתה מלאי אנרגיות וחוויות
עיזה פזיזה של משק צבן במושב טל שחר משלב בין גידול עיזים בכיף והנאה לצד הכנת גבינות טעימות ומציע מגוון פעילויות לכל המשפחה וכמובן מגוון סוגי גבינות, יינות ומוצרים אחרים מהטבע: זיתים, שמן, דבש ועוד. מוזמנים ליצור קשר